Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 351g2544kcal4.2g1.4g285.1g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 32g131kcal1g31.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 272g342kcal29.9g0.7g24.6g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g369g2215kcal88.6g24.4g199.3g0g
Leivinjauhe 9g16kcal0.5g3.5g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 235g777kcal4.7g7.1g82.4g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl42g266kcal5.8g1.4g26.2g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g194g302kcal0.8g73.6g0.6g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3008g13184kcal271g286.8g1236.4g3.2g
Valittu annoskoko1504g6592kcal135.5g143.4g618.2g1.6g
Annoskoko puolitettuna752g3296kcal67.8g71.7g309.1g0.8g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223