Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 75201g1367kcal2g2g150.8g0g
Sokeri 292g1183kcal0g291.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 342g1173kcal34.8g239.3g4.1g12g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.9g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g171g92kcal15.4g7.2g0.3g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g201g241kcal6g8.2g20.1g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 261g101kcal0.4g21.3g0.2g3.9g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g10g37kcal0.4g8g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3008g8553kcal119g1194g351.8g32g
Valittu annoskoko1504g4277kcal59.5g597g175.9g16g
Annoskoko puolitettuna752g2138kcal29.8g298.5g88g8g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388072