Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 751337g9091kcal13.4g13.4g1002.7g0g
Sokeri 1939g7868kcal0g1936.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2273g7798kcal231.6g1590.9g27.3g79.5g
Leivinjauhe 67g117kcal3.5g25.3g0g0.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g107g428kcal0g105.9g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g1136g614kcal102.3g47.7g2.3g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g1337g1604kcal40.1g54.8g133.7g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1738g671kcal2.8g141.8g1.6g26.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g67g243kcal2.3g53.2g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g56869kcal792g7939.2g2339.8g211.8g
Valittu annoskoko10000g28434kcal396g3969.6g1169.9g105.9g
Annoskoko puolitettuna5000g14217kcal198g1984.8g585g53g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388072