Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 219g166kcal4.1g33.7g0.4g2.2g
Kesäkurpitsa, tuore219g37kcal1.3g5.5g0.9g1.5g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha350g581kcal66.5g0g35g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)175g61kcal1.8g12.1g0.9g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)55g148kcal16.4g0g9.3g0g
Sipuli 44g13kcal0.5g2.1g0.1g0.7g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste55g405kcal0g0g44.8g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 26g91kcal1.4g20g0.3g0.3g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 350g135kcal11.5g9.8g5.2g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 13g37kcal2g0g3.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3010g3348kcal211g166.4g200.4g9.4g
Valittu annoskoko1505g1674kcal105.5g83.2g100.2g4.7g
Annoskoko puolitettuna753g837kcal52.8g41.6g50.1g2.4g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120467