Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 200g1422kcal1.5g0.8g160.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 347g1191kcal35.4g242.9g4.2g12.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 67g43kcal2.1g3.2g2.3g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 667g257kcal1.1g54.4g0.6g10g
Voi 33g242kcal0.4g0.1g27.1g0g
Manteli 67g411kcal16.1g4.4g36g4.8g
Sitruunamehu, laimentamaton53g11kcal0.2g0.9g0g0.1g
Sokeri 57g233kcal0g57.3g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 16g37kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3024g7692kcal113.6g728g460.6g54g
Valittu annoskoko1512g3846kcal56.8g364g230.3g27g
Annoskoko puolitettuna756g1923kcal28.4g182g115.2g13.5g
Arvot/100g100g254kcal3.8g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935