Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen281g93kcal9.3g13.8g0g0g
Vesi70g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 10g7.3kcal1.3g0.1g0g0.7g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3.5g11kcal0.4g2.1g0.2g1g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)39g85kcal5.1g0.2g7.2g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki352g197kcal29.9g17.6g0.7g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g352g1196kcal17.6g263.8g1.8g24.6g
Omena, ulkomainen, kuorittu 401g179kcal0.8g37.8g0.4g7.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3024g3537kcal128.8g670.8g20.6g67g
Valittu annoskoko1512g1769kcal64.4g335.4g10.3g33.5g
Annoskoko puolitettuna756g884kcal32.2g167.7g5.2g16.8g
Arvot/100g100g117kcal4.3g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388273