Kevyt suklaa-vadelmatäytekakku

Pohja:
6 munaa
150g fariinisokeria
60g maissijauhoja
40g kaakaojauhetta
60g vehnäjauhoja

1. erottele keltuaiset ja valkuaiset ja siivilöi erilliseen kulhoon jauhot ja kaakaojauhe
2. vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi
3. lisää sokeri valkuaisiin vatkaten kunnes syntyy kuohkea marenkiseos
4. lisää keltuaiset
5. lisää jauhoseos
6. levitä kolmeksi kakkuvuoan kokoiseksi ympyräksi kolmelle leivinpaperiarkille
6. paista pohjat yksi kerrallaan 200 asteessa noin 6-8min; kumoa sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään ja irrota paiston aikana alla ollut leivinpaperiarkki vetämällä.

Täyte:
3 pss pakastevadelmia puoliksi sulaneina
3 prk Danone vaniljarahkaa (á 180 g)
2 prk maitorahkaa
(3 rkl vaniljasokeria)

Voit sekoittaa kaikki aineet keskenään, tai levittää ensin rahkaseoksen kostutetulle kakkupohjalle ja sitten vadelmat päälle.

Kostutukseen käy esimerkiksi vadelmamehu.

Kostutukseen kannattaa varata runsaasti nestettä, sillä itse kakkupohja on vähärasvaisuudessaan melko kuiva.

Päällystykseen ja pursotukseen:
2 prk Flora vispi 20%
1 prk maitorahkaa
4 rkl makeutusjauhetta (tai sokeria)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3030 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 165g235kcal20.6g0.5g16.9g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g75g293kcal0.2g72.8g0g0g
Maizena maissitärkkelys30g105kcal0.2g26.1g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 20g74kcal3.7g2.2g4.3g6.1g
Vehnäjauho puolikarkea 30g103kcal3.1g21g0.4g1.1g
Vadelma 300g123kcal3g12.3g2.4g11.1g
Danio, vaniljarahka (Danone), annos 100g270g338kcal13.8g45.4g11.1g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki375g210kcal31.9g18.8g0.8g0g
Vispikerma Flora 20%250g550kcal7.5g12.5g50g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3030g4061kcal168g423.2g171.8g36.6g
Valittu annoskoko1515g2031kcal84g211.6g85.9g18.3g
Annoskoko puolitettuna758g1015kcal42g105.8g43g9.2g
Arvot/100g100g134kcal5.5g14g5.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276618