Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)3167g3991kcal348.4g9.5g285g0g
Sokeri 1346g5463kcal0g1344.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1544g5298kcal157.3g1080.8g18.5g54g
Leivinjauhe 79g139kcal4.1g29.9g0g0.4g
Vesi264g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl1056g3589kcal21.1g31.7g369.5g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 2111g1697kcal9.1g362.5g3.6g34.2g
Sitruunamehu, laimentamaton264g55kcal0.8g4.2g0g0.3g
Sokeri 106g429kcal0g105.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g63g253kcal0g62.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g41829kcal1081.6g6063g1353.2g177.8g
Valittu annoskoko10000g20914kcal540.8g3031.5g676.6g88.9g
Annoskoko puolitettuna5000g10457kcal270.4g1515.8g338.3g44.5g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148