Jauhelihakeitto (isolle porukalle)

Kuori ja pilko perunat, laita perunat keittymään runsaaseen veteen.

Anna perunoiden keittyä ennen kuin lisäät keittojuurekset.

Lisää keitinveteen suolaa ja maun mukaan pippuria tai liemikuutio.

Tässä vaiheessa viimeistään keittojuurekset.

Paista jauheliha tilkassa öljyä, mausta reippaasti: chili, garam masala, suola, pippuri ja muita mausteita.

Lisää jauheliha kun vesi kiehuu uudestaan.

Anna kiehua n. 4-5min, maista liemen maku.

Lisää tarvittaessa mausteita.

Anna jäähtyä hetki ja nauti esim.

ruisleivän kera.

Jatkojalosta huomenna tomaattipyreellä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Fester
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha 9,5% 400 g (Atria), annos 400g240g396kcal48g0g22.8g0g
Peruna, vanha, kuorittu 405g308kcal7.6g62.8g0.8g4g
Isot keittojuurekset (Rainbow), annos 450g270g54kcal2.7g8.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.5g14kcal0g0g1.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3033g1544kcal116.6g141.8g50.2g8g
Valittu annoskoko1517g772kcal58.3g70.9g25.1g4g
Annoskoko puolitettuna758g386kcal29.2g35.5g12.6g2g
Arvot/100g100g51kcal3.8g4.7g1.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381506