Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 29g212kcal0.3g0.1g23.7g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)38g227kcal3.2g7.1g20.4g4.9g
Sokeri 35g144kcal0g35.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu30g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g37kcal1.1g7.6g0.1g0.4g
Leivinjauhe 0.8g1.5kcal0g0.3g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön8.3g60kcal0.7g0.7g6.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana304g1436kcal17.2g102.6g106.4g10.6g
Valittu annoskoko152g718kcal8.6g51.3g53.2g5.3g
Annoskoko puolitettuna76g359kcal4.3g25.7g26.6g2.7g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571