Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 14g39kcal2.1g0g3.4g0g
Sinappi 3.4g4.4kcal0.1g0.5g0.2g0.1g
Rypsiöljy 122g1075kcal0g0g121.6g0g
Viinietikka 10g2.1kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 1.4g3.8kcal0.1g0.6g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana304g2248kcal4.6g2.4g250.4g1g
Valittu annoskoko152g1124kcal2.3g1.2g125.2g0.5g
Annoskoko puolitettuna76g562kcal1.2g0.6g62.6g0.3g
Arvot/100g100g740kcal1.5g0.8g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868