Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)63g20kcal2.1g2.8g0g0g
Hiiva 3.1g2.3kcal0.4g0g0g0.2g
Siirappi 26g79kcal0g19.5g0g0g
Vehnälese 3.8g8.6kcal0.5g0.6g0.2g1.4g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)15g57kcal1.8g11.5g0.3g2.1g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 41g139kcal4.1g28.4g0.5g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana304g612kcal17.8g125.6g2g10.2g
Valittu annoskoko152g306kcal8.9g62.8g1g5.1g
Annoskoko puolitettuna76g153kcal4.5g31.4g0.5g2.6g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=260881