Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g70g14kcal2.8g2.7g0.1g0g
Hirvenliha, 100g56g63kcal11.9g0g1.7g0g
Sipuli (kuorittu)21g5.7kcal0.3g1g0g0.4g
Valkosipuli 2.8g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g2.1g7.1kcal0.3g1.4g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana305g186kcal31g11.2g3.8g1.4g
Valittu annoskoko153g93kcal15.5g5.6g1.9g0.7g
Annoskoko puolitettuna76g47kcal7.8g2.8g1g0.4g
Arvot/100g100g61kcal10.2g3.7g1.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=234500