Vadelmapiirakka

Pohja:

2½ dl erikoisvehnäjauhoja
100 grammaa sulatettua margariinia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g kermaviiliä
kananmuna
300 grammaa (n. 3 dl) vadelmia
150 grammaa mustikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sula margariini ja sokeri sekaisin.

Lisää puolet jauhoista ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lisää kananmuna.

Lisää loput jauhoista.

Anna hetken seisoa.

Sillä aikaa voit tehdä täytteen.

Sekoita täyteainekset keskinään hyvin.

Käytin kauhoja molempien sekoittamiseen.

Vispilä on vaikea puhdistaa taikinasta.

Paista 200*C lämpötilassa 30-45 minuuttia.

Pistin aluksi puoleksi tunniksi yläritilälle ja lopuksi vartiksi alaritilälle piirakkavuoan.

Kannattaa voidella piirakkavuoka ennen paistoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 152 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen125g898kcal0g0g99.8g0g
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl312g1122kcal37.4g221.3g6.5g0g
Kananmuna kuoreton 137g196kcal17.1g0.4g14.1g0g
Sokeri 187g759kcal0g186.9g0g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 249g215kcal7.7g11g15g0g
Vadelma 499g205kcal5g20.4g4g18.5g
Leivinjauhe 6.2g11kcal0.3g2.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5g20kcal0g4.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3040g6851kcal135g894.6g278.8g37g
Valittu annoskoko1520g3425kcal67.5g447.3g139.4g18.5g
Annoskoko puolitettuna760g1713kcal33.8g223.7g69.7g9.3g
Arvot/100g100g225kcal4.4g29.4g9.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431375