Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 292g2115kcal3.5g1.2g237g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)375g2268kcal32.2g71.2g204.3g48.7g
Sokeri 354g1437kcal0g353.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu300g378kcal33g0.9g27g0g
Vehnäjauho puolikarkea 108g372kcal11g75.8g1.3g3.8g
Leivinjauhe 8.3g15kcal0.4g3.1g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön83g596kcal6.7g7.5g63.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3040g14357kcal173.6g1026.6g1065.8g105g
Valittu annoskoko1520g7178kcal86.8g513.3g532.9g52.5g
Annoskoko puolitettuna760g3589kcal43.4g256.7g266.5g26.3g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35.1g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571