Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 729g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g93g297kcal10.6g56.7g2.6g11.2g
Siirappi 13g40kcal0g9.8g0g0g
Suola, annos 3g6.6g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 18g50kcal2.7g4.7g0.8g7g
Vehnälese 20g45kcal2.6g3.1g0.9g7.5g
Ruisjauho (Rainbow)66g212kcal6.6g41.7g1.5g9.3g
Vehnäjauho puolikarkea 560g1921kcal57g391.8g6.7g19.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15g134kcal0g0g14.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3040g5397kcal159g1015.6g54.8g109.2g
Valittu annoskoko1520g2699kcal79.5g507.8g27.4g54.6g
Annoskoko puolitettuna760g1349kcal39.8g253.9g13.7g27.3g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885