Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 135g385kcal20.9g0.3g33.8g0g
Sinappi 34g44kcal1.5g4.8g2g0.6g
Rypsiöljy 1216g10753kcal0g0g1216g0g
Viinietikka 101g21kcal0g0.5g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 14g38kcal1.4g5.7g0.3g3.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3040g22484kcal47.6g22.6g2504.2g8.2g
Valittu annoskoko1520g11242kcal23.8g11.3g1252.1g4.1g
Annoskoko puolitettuna760g5621kcal11.9g5.7g626.1g2.1g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868