PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 175g74kcal17.2g0.7g0.2g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g274g110kcal12.3g15.1g0.3g2.7g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g335g234kcal40.1g13.4g1.7g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g268g104kcal1.1g18.2g1.3g7g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss201g69kcal2g8.2g1.6g7.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen268g88kcal8.8g13.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3040g1359kcal163g137.4g10.2g34.2g
Valittu annoskoko1520g680kcal81.5g68.7g5.1g17.1g
Annoskoko puolitettuna760g340kcal40.8g34.4g2.6g8.6g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209