Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 300g428kcal37.5g0.9g30.8g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki500g320kcal55g21g2g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)10g2kcal0g0.6g0g0g
Parmesan formaggio da pasta54g247kcal21.6g0g17.8g0g
Leivinjauhe 8g14kcal0.4g3g0g0g
Manteli 420g2587kcal101.1g27.7g226.8g30.2g
Rypsiöljy 42g371kcal0g0g42g0g
Ruokasuola jodioitu 4g0.1kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 70g226kcal20.3g4.9g14g21.4g
Seesaminsiemen, kuorineen 56g378kcal15.1g3.9g32.5g6.9g
KauraKuitunen (Hirvelä)58g71kcal4.2g9.3g1.9g40.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3044g9288kcal510.4g142.6g735.6g197.8g
Valittu annoskoko1522g4644kcal255.2g71.3g367.8g98.9g
Annoskoko puolitettuna761g2322kcal127.6g35.7g183.9g49.5g
Arvot/100g100g305kcal16.8g4.7g24.2g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238385