Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 5263g2020kcal52.6g363.2g10.5g131.6g
Valkosipuli 147g160kcal11.6g24g0.9g3.1g
Sipuli 1158g350kcal14.5g55.6g2.3g19.7g
Kasvisliemikuutio 2105g6413kcal200g284.2g494.7g33.7g
Mustapippuri 11g30kcal1.1g4g0.3g2.8g
Basilika, tuore158g63kcal4.9g7.9g1.3g6.2g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g1053g2653kcal168.4g16.8g210.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 105g361kcal10.7g73.7g1.3g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g24099kcal927.6g1658.8g1443.6g401.6g
Valittu annoskoko10000g12050kcal463.8g829.4g721.8g200.8g
Annoskoko puolitettuna5000g6025kcal231.9g414.7g360.9g100.4g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484