Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 257g367kcal32.2g0.8g26.4g0g
Sokeri 150g608kcal0g149.5g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g41g143kcal1.4g33.2g0.4g1.2g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g35g118kcal0g28.8g0g0.5g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 23g87kcal4.3g2.6g5.1g7.1g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA234g374kcal17.1g37.4g16.4g0g
Pandan tumma suklaa 150 g175g937kcal8.6g91.2g56.1g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl468g1684kcal9.4g12.6g177.7g0g
Sokeri 70g285kcal0g70.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g56kcal0g13.9g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g59g23kcal0g5.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3052g9361kcal146g891.8g564.2g17.6g
Valittu annoskoko1526g4681kcal73g445.9g282.1g8.8g
Annoskoko puolitettuna763g2340kcal36.5g223g141.1g4.4g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905