Rapukeitto

3-4 annosta

Valmistusaineet
1 pussi (180 g) katkarapuja
1 punainen paprika
1-2 punaista chiliä
1 rasia (200 g) Valio Viola rapu tuorejuustoa
1 prk (2,5 dl) Flora kevyt & paksu ruokakermaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 1/2 rkl sitruunamehua
1 dl kivennäisvettä
purjoa

Koristeluun
katkarapuja
purjoa tai kesäsipulia

Valuta sulatetut katkaravut lävikössä.

Paloittele paprika.

Halkaise chili(t).

Poista siemenet.

Laita tuorejuusto, ruokakerma, paprika, chili, hunaja, suola ja mustapippuri kattilaan.

Soseuta kylmät ainekset sauvasekoittimella.

Kuumenna keitto.

Mausta sitruunamehulla.

Tarkista maku.

Jos kaipaat vielä lisää tulisuutta, lisää ripaus cayannepippuria.

Lisää kivennäisvesi, valutetut katkaravut ja ohuiksi renkaiksi leikattu purjo keittoon.

Kuumenna, älä enää keitä.

Koristele katkaravuilla, purjolla tai kesäsipulilla.

Tarjoa patongin kanssa.

VINKKI

Chilien tulisuus vaihtelee huomattavasti.

Tarkista chilin vahvuus ennen soseuttamista ja valmista keitto tulisuudeltaan omaa makumaailmaasi vastaavaksi.

Chilin voit halutessasi jättää myös kokonaan pois.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkaravut240g240kcal55.2g0g2.2g0g
Rapu tuorejuusto viola (Valio), annos 25g267g694kcal16.8g9.9g66.7g0g
Kevyt ja paksu 4%, ruokakerma (Flora)334g184kcal63.4g13.3g13.3g2g
Sitruunamehu (Limmi)30g7.3kcal0.1g0.5g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L133g0kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen374g96kcal3.4g17.2g1.5g7.5g
Chili paprika punainen20g8kcal0.4g1.8g0g0g
Purjosipuli 120g28kcal2.2g2.9g0.2g2.5g
Juokseva hunaja 250g10g32kcal0.1g7.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3056g2577kcal283.2g106.8g167.8g24g
Valittu annoskoko1528g1288kcal141.6g53.4g83.9g12g
Annoskoko puolitettuna764g644kcal70.8g26.7g42g6g
Arvot/100g100g84kcal9.3g3.5g5.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=408809