Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g2294g7248kcal516.1g57.3g550.5g0g
Nauris 3028g830kcal30.3g127.2g9.1g57.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g1835g514kcal11g109.2g3.7g45.9g
Punajuuri 2294g880kcal22.9g158.3g4.6g57.3g
Oliiviöljy 367g3245kcal0g0g367g0g
Hunaja 184g606kcal0.9g148.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g26646kcal1162.4g1200.6g1869.8g321.4g
Valittu annoskoko10000g13323kcal581.2g600.3g934.9g160.7g
Annoskoko puolitettuna5000g6662kcal290.6g300.2g467.5g80.4g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877