Vadelma-passionmousse

Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne. Laita liivatteet kylmään veteen.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan eri kulhoihin.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää joukkoon tuorejuusto ja vadelmat.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää makeutusjauhe keltuaisten joukkoon ja vaahdota.

Sekoita keltuaisvaahto kermaseokseen.

Kääntele valkuaisvaahto varovasti sekaan.

Lisää vadelmat.

Kiehauta tilkka vettä esimerkiksi mikrossa ja purista liivatteet sekaan.

Lisää liivate nopeasti sekoittaen massan joukkoon.

Kaada esim irtopohjavuokaan tai rengasvuokaan.

Halutessasi öljyä vuoan reunat ennen kuin kaadat massan vuokaan, näin mousse irtoaa helpommin reunoista.

Anna jähmettyä jää kaapissa noin 5 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 33g14kcal0.3g1.4g0.3g1.2g
Kuohukerma,valio,2dl42g142kcal0.8g1.3g14.6g0g
Viola maustamaton laktoositon tuorejuusto 13% (Valio), annos 200g33g57kcal2.6g1.7g4.3g0.9g
Jam it passiohillo (Fine foods), annos 15g13g35kcal0.2g8.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu31g38kcal3.4g0.1g2.7g0g
Liivatelehti, gelatiini0.8g2.6kcal0.6g0g0g0g
Canderel makeutusjauhe0.7g2.6kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana306g582kcal15.8g27.2g43.8g4.2g
Valittu annoskoko153g291kcal7.9g13.6g21.9g2.1g
Annoskoko puolitettuna77g146kcal4g6.8g11g1.1g
Arvot/100g100g190kcal5.2g8.9g14.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=265916