Kukkakaalimuhennos koskenlaskijalla

Keitä kukkakaalit kypsäksi.

Sulata eri kattilassa voi, lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.

Lisää maito hiljalleen, koko ajan sekoittaen seokseen, jossa voi on imeytynyt vehnäjauhoihin.

Keitä hiljalleen n.10 minuuttia.

Lisää koskenlaskija paloina kastikkeeseen ja sekoita.

Ota kattila liedeltä, lisää suola ja keitetyt kukkakaalit valkokastikkeeseen ja halutessasi kruunaa hyppysellisellä rakuunaa.

Maistuu myös kylmänä ruisleivän päällä!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Julette
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 85g20kcal1.5g1.9g0.3g1.9g
Vehnäjauho puolikarkea 3.4g12kcal0.3g2.4g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen56g19kcal1.9g2.8g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g5.6g16kcal1.1g0g1.2g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g2.8g21kcal0g0g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana306g174kcal9.6g14.2g7.6g4g
Valittu annoskoko153g87kcal4.8g7.1g3.8g2g
Annoskoko puolitettuna77g44kcal2.4g3.6g1.9g1g
Arvot/100g100g57kcal3.1g4.6g2.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=338204