Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer30g155kcal1.2g16.8g9g1.6g
Voi 30g218kcal0.4g0.1g24.4g0g
Sokeri 26g104kcal0g25.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu33g42kcal3.6g0.1g3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 34g117kcal3.5g23.9g0.4g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana306g1272kcal17.4g132.8g73.6g5.6g
Valittu annoskoko153g636kcal8.7g66.4g36.8g2.8g
Annoskoko puolitettuna77g318kcal4.4g33.2g18.4g1.4g
Arvot/100g100g415kcal5.7g43.4g24g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834