Puolukka leivos

Vatkaa munat+sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 6-7min 225 asteessa.

Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille.

Irrota pohjapaperi.

Anna jäähtyä.

Liota liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä.

Soseuta puolukat.

Mausta sokerilla.

Kuumenna 1/2 dl soseesta.

Liuota siihen liivatelehdet.

Vatkaa kevytvispi kovaksi vaahdoksi.

Sekoita vaahtoon puolukkasose, rahka ja liivateseos.

Mausta vaniljasokerilla.

Jaa kääretorttu levy puoliksi.

Levitä toiselle puolikkaalle puolet täytteestä ja nosta toinen puolikas päälle.

Levitä loppu täyte päälle.

Anna hyytyä 3tuntia jääkaapissa.

Koristele nonpparelleilla.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Puppe89
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g27g24kcal2g0.2g1.6g0g
Sokeri19g77kcal0g19g0g0g
Ruisjauho, 1 dl11g36kcal1.2g7.2g0.3g1.6g
Perunajauho 1dl=70g3.9g13kcal0g3.2g0g0g
Leivinjauhe 1.1g2kcal0.1g0.4g0g0g
Liivate 3.4g12kcal2.9g0g0g0g
Puolukka 20g7.8kcal0.1g1.4g0.1g0.5g
Sokeri11g46kcal0g11.2g0g0g
Kerma (kevytvispi 25%, valio)28g70kcal0.7g1g7g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki28g16kcal2.4g1.4g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana306g606kcal18.8g90g18.2g4.2g
Valittu annoskoko153g303kcal9.4g45g9.1g2.1g
Annoskoko puolitettuna77g151kcal4.7g22.5g4.6g1.1g
Arvot/100g100g198kcal6.1g29.4g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=86623