Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)50g69kcal5.5g0.2g5.2g0g
Sokeri 10g39kcal0g9.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.1g0.1g0.4g
Perunajauho 1dl=70g11g38kcal0g9.3g0g0g
Leivinjauhe 0.9g1.6kcal0g0.3g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore2.3g0.6kcal0g0.2g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g68g109kcal4.9g10.9g4.8g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g1.1g3.3kcal0g0.6g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana306g590kcal22.8g76.2g20.2g1.8g
Valittu annoskoko153g295kcal11.4g38.1g10.1g0.9g
Annoskoko puolitettuna77g147kcal5.7g19.1g5.1g0.5g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179