Porkkanakakku

Tämä resepti on lainattu Patalinnun blogista ja määrä on puolitettu alkuperäisreseptistä.

Kakku sopii 20 cm halkaisija kakkuvuokaan.

Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää joukkoon öljy.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda (0,5 tl), mausteet, inkivääri (0,5tl), kookos ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan.

Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (minulla käytössä 26cm irtopohjavuoka johon meni täydellisesti).

Paista 175C asteisessa uunissa 55-65min.

Tarkista kypsyys tikulla, niin että siihen ei enää tartu taikinaa.

Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa (jäähtymisen jälkeen).

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle.

Itse tykkään että kuorrute on paksumpana tuossa päällä, mutta kuorrutteesta riittää kyllä hyvin myös koko kakun peitoksi jos niin haluaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

99362
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 44g14kcal0.3g2.4g0.1g1.1g
Mantelirouhe pirkka (Pirkka)13g79kcal2.8g0.9g7.1g0.9g
Kookoshiutale 1g6.4kcal0.1g0.1g0.6g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 16g55kcal1.6g11.2g0.2g0.6g
Ruokosokeri16g67kcal0g16.3g0g0g
Kananmuna, keitetty 12g17kcal1.5g0g1.2g0g
Ananasmurska (Euroshopper) 1 purkki11g6.2kcal0g1.5g0g0.1g
Rypsiöljy 10g87kcal0g0g9.9g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.3g1kcal0g0.2g0g0.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.4g1.6kcal0g0.3g0g0g
Leivinjauhe 0.5g1kcal0g0.2g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g22g56kcal1.3g0.7g5.2g0g
Tomusokeri 1dl=60g6.6g26kcal0g6.6g0g0g
Sitruunateejuomajauhe valmistamaton, makeutettu pikatee 0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana306g837kcal15.2g81.2g48.6g6g
Valittu annoskoko153g418kcal7.6g40.6g24.3g3g
Annoskoko puolitettuna77g209kcal3.8g20.3g12.2g1.5g
Arvot/100g100g274kcal5g26.5g15.9g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272137