Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g35g111kcal7.9g0.9g8.5g0g
Nauris 47g13kcal0.5g2g0.1g0.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g28g7.9kcal0.2g1.7g0.1g0.7g
Punajuuri 35g14kcal0.4g2.4g0.1g0.9g
Oliiviöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Hunaja 2.8g9kcal0g2.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana307g409kcal18g18.6g28.8g5g
Valittu annoskoko154g205kcal9g9.3g14.4g2.5g
Annoskoko puolitettuna77g102kcal4.5g4.7g7.2g1.3g
Arvot/100g100g133kcal5.9g6.1g9.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877