Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Rypsiöljy 0.9g8.3kcal0g0g0.9g0g
Tomaatti 33g7.5kcal0.2g1.1g0.1g0.5g
Tomaattimurska 38g11kcal0.2g2g0.1g0.7g
Kookosmaito 38g78kcal0.8g1.1g8g0.2g
Kalaliemikuutio 0.9g2.9kcal0.1g0.3g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 19g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri0.9g3.8kcal0g0.9g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g0.9g3.5kcal0g0.8g0g0g
Katkarapu 14g10kcal2g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana307g254kcal6.8g13.2g18.8g3.2g
Valittu annoskoko154g127kcal3.4g6.6g9.4g1.6g
Annoskoko puolitettuna77g64kcal1.7g3.3g4.7g0.8g
Arvot/100g100g83kcal2.2g4.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=175763