Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali861g182kcal10.3g29.3g1.7g18.1g
Viinietikka 36g7.4kcal0g0.2g0g0g
Oliiviöljy 10g89kcal0g0g10g0g
Sokeri43g175kcal0g43g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g215g47kcal2.2g9.7g0g4.3g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 2.9g7.3kcal0.4g0.6g0.1g1.2g
Mustapippuri 1.4g4kcal0.2g0.5g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 359g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3060g1022kcal26.2g166.6g23.6g48g
Valittu annoskoko1530g511kcal13.1g83.3g11.8g24g
Annoskoko puolitettuna765g256kcal6.6g41.7g5.9g12g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649