Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g150g30kcal2.2g4.5g0.7g0g
Tomaatti 374g85kcal2.1g12.9g1.1g5.2g
Kurkku 200g22kcal1.1g2.8g0.2g1.4g
Sipuli 55g17kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 100g158kcal1.1g1.4g16g3.5g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g384g1038kcal69.2g7.7g80.7g0g
Oregano, kuivattu 1g3.1kcal0.1g0.2g0.1g0.4g
Paprika keltainen 170g51kcal1.6g8.7g0.3g3.4g
Oliiviöljy 67g596kcal0g0g67.4g0g
Viinietikka 25g5.2kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Valkosipuli 8g8.6kcal0.6g1.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3072g4038kcal157.8g86g333.4g31g
Valittu annoskoko1536g2019kcal78.9g43g166.7g15.5g
Annoskoko puolitettuna768g1010kcal39.5g21.5g83.4g7.8g
Arvot/100g100g131kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135512