Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio527g342kcal52.7g22.1g1.6g0g
Voi 211g1528kcal2.5g0.8g171.3g0g
Sokeri 179g727kcal0g178.9g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl211g716kcal4.2g6.3g73.7g0g
Mantelirouhe, 1 rkl126g731kcal26.7g6.7g63.8g14.7g
Kananmuna kuoreton 116g165kcal14.5g0.3g11.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8.4g34kcal0g8.3g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g158g190kcal0.8g47.4g0.8g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3072g8867kcal202.8g541.6g646.2g31g
Valittu annoskoko1536g4433kcal101.4g270.8g323.1g15.5g
Annoskoko puolitettuna768g2217kcal50.7g135.4g161.6g7.8g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965