Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g201g945kcal12.7g136.7g38.2g4.4g
Voi 67g486kcal0.8g0.3g54.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl268g911kcal5.4g8g93.8g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g268g161kcal10.7g13.4g6.7g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g134g117kcal1.5g57.1g8.2g0g
Sokeri 168g680kcal0g167.4g0g0g
Liivatelehti, gelatiini27g94kcal22.9g0g0g0g
Vesi20g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g135g118kcal1.5g57.7g8.3g0g
Vesi134g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker114g444kcal0g110.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3072g7911kcal111g1102.2g419.4g8.8g
Valittu annoskoko1536g3956kcal55.5g551.1g209.7g4.4g
Annoskoko puolitettuna768g1978kcal27.8g275.6g104.9g2.2g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734