Suklaatorttu

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 20-30 cm) 20 grammalla kasvirasvaa.

Sekoita jauhot (2,3 dl), kaakaojauhe (2 tl), tomusokeri (2 tl) ja suola.

Lisää kasvirasva.

Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja lisää.

Kauli taikina ympyrän muotoiseksi, hieman vuokaa suuremmaksi.

Vuoraa vuoka taikinalla ja siisti reunat.

Peitä leivinpaperilla (kannattaa laittaa päälle painoksi esim.

kuivattuja herneitä) ja jätä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Paista 190 asteessa 15 minuuttia leivinpaperin kanssa.

Poista paperi ja paista vielä 5 minuuttia.

Kiehauta (maidoton) vispikerma, kaada joukkoon kasvirasva, suklaapalat ja rommi.

Sekoita, kunnes suklaa sulanut.

Kaada taikinapohjalle.

Jätä jääkaappiin 3 tunniksi.

Raasta päälle tummaa suklaata.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 64 grammaa

January
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 40g87kcal0g1g10g0g
Vehnäjauho puolikarkea 300g1029kcal30.6g210g3.6g10.5g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 12g44kcal2.2g1.3g2.6g3.6g
Tomusokeri 1dl=60g12g48kcal0g12g0g0g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 100g218kcal0g2.5g25g0g
Maissitärkkelys 14g50kcal0g12g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 120g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Maidoton & sokeriton suklaalevy 60% (Plamil), annos 100g400g2424kcal38.4g165.6g178.8g34g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 60g131kcal0g1.5g15g0g
Gogreen Vispi (Raisio), annos 200g400g920kcal1.6g48g80g2g
Rommi , annos 40g10g23kcal0g0g0g0g
Hurmaava Tumma suklaa (Panda), annos 130g66g352kcal3.2g34.3g21.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3072g10653kcal152g976.4g672.4g100.2g
Valittu annoskoko1536g5327kcal76g488.2g336.2g50.1g
Annoskoko puolitettuna768g2663kcal38g244.1g168.1g25.1g
Arvot/100g100g347kcal4.9g31.8g21.9g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83560