Astan kurkkukeitto (Fineli)

1 rkl oliiviöljyä
3 suurta sipulia
2 kurkkua kuorittuna
n. 1 l kasvislientä
4-5 tomaattia
3 kpl suolakurkkuja (valkosipuli suolakurkut esim Myrttinen)
n. 2 dl kermaa tai jotain sen kaltaista
tilliä, maustepippuria, laakerinlehti, basilikaa,

1) sipulit ja kurkut kuutioidaan ja pehmennetään vesi-öljy seoksessa
2) kun sipulit ja kurkut on pehmeitä, lisätään kasvisliemi (-edellä käytetty vesi)
3) tomaatit kaltataan, eli laitetaan kiehuvaan veteen hetkeksi seisomaan (ei siis keitetä) ja sitten kylmään-- tämän jälkeen tomaatit voi kuoria.

Kuutioi kuoritut tomaatit ja lisää keittoon.

4) lisää kuutioidut suolakurkut, mausteet ja kermaa lopuksi.

Keitetään yhteensä noin tunti.

Itse laitan aika paljon mausteita varsinkin tilliä.

Kannattaa maistella , koska suolakurkut on toki suolaisia.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 439 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti 312g71kcal1.7g10.7g0.9g4.4g
Kasvisliemikuutio 7g21kcal0.7g0.9g1.6g0.1g
Kurkku 445g49kcal2.5g6.2g0.4g3.1g
Oliiviöljy 11g93kcal0g0g10.5g0g
Etikkakurkku 182g36kcal1.3g6g0.2g2g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 116g320kcal2.3g3.5g32.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 466g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3073g1180kcal17g54.6g91.8g19.2g
Valittu annoskoko1537g590kcal8.5g27.3g45.9g9.6g
Annoskoko puolitettuna768g295kcal4.3g13.7g23g4.8g
Arvot/100g100g38kcal0.6g1.8g3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=45993