Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 16g56kcal1.7g11.4g0.2g0.6g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 13g21kcal0.9g0.5g1.6g0.3g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.6g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka23g21kcal3.8g0.1g0.6g0g
Sipuli 6.9g2.1kcal0.1g0.3g0g0.1g
Paprika punainen 19g5.5kcal0.2g0.8g0.1g0.4g
Ananas, omassa liemessään 18g9kcal0.1g2g0g0.2g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 25g11kcal0.8g1.2g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.3g4.3kcal0.1g0.9g0g0g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%11g33kcal3.8g0g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana308g385kcal28.2g34.4g13.6g3.2g
Valittu annoskoko154g193kcal14.1g17.2g6.8g1.6g
Annoskoko puolitettuna77g96kcal7.1g8.6g3.4g0.8g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.2g4.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965