Hernekeitto ala hyasintti0

Paista liha ensin uunissa 150C 3 tuntia (lapapaisti ja kylki n. 3,2kg).

Poista lihan jäähdyttyä ylimääräiset rasvat.

Laita herneet seisomaan veteen edellisiltana.

Irroita luut lihasta ja laita ne kiehumaan tilkkaseen vettä niin, että luut miltein peittyvät.

Kiehuta n. tunti, poista luut liemestä.

Lisää herneseos ja sipuli, pippuri, suola (määrä riippuu siitä, onko liha jo valmiiksi suolattu).

keitä noin tunti.

Lisää lihat keitä n. tunti.

Lisää sinappi, keitä noin 5 minuuttia.

Voit jättää keiton hautumaan kannen alle, maku vain parantuu ja vatsa sietää sitä huomattavasti paremmin.

Keitosta saat miltein rasvattoman, mikäli poistat lihojen rasvat tosi tarkasti.

Rasvat saa parhaiten poistettua liemestä, kun otat lihan ensin pois ja sitten jäähdytät liemen.

Kaikki rasva tulee pinnalle nesteen jäähdyttyä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Hyasintti0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 25g76kcal4.5g12.1g0.3g2.7g
Sipuli 6.7g2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Sinappi 0.5g0.7kcal0g0.1g0g0g
Lihakastike, ruskea kastike, sianlapa, ei rasvaa 22g26kcal2.2g0.5g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana308g210kcal13.6g26g4g5.6g
Valittu annoskoko154g105kcal6.8g13g2g2.8g
Annoskoko puolitettuna77g52kcal3.4g6.5g1g1.4g
Arvot/100g100g68kcal4.4g8.4g1.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=217662