Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g17g102kcal3.6g1.1g9.1g0g
Sokeri 17g69kcal0g16.9g0g0g
Voisarvi croissant 17g61kcal1.3g6.7g3.2g0.4g
Kananmuna kuoreton 5.2g7.4kcal0.6g0g0.5g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 1.9g5.4kcal0.3g0g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 17g58kcal1.7g11.8g0.2g0.6g
Leivinjauhe 0.9g1.7kcal0g0.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Raparperi 56g19kcal0.4g3.1g0.1g0.8g
Sokeri 6.1g25kcal0g6.1g0g0g
Fariinisokeri10g40kcal0g9.9g0g0g
Vesi2.8g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.8g0.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana308g780kcal16g112.6g27.2g3.8g
Valittu annoskoko154g390kcal8g56.3g13.6g1.9g
Annoskoko puolitettuna77g195kcal4g28.2g6.8g1g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759