Avokadopasta Safkaa-kirjasta

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
40 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400 g spaghettia

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Handersson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fettuccine munapasta (Rainbow), annos 100g75g270kcal10.5g50.9g2.3g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g3.7g0.9kcal0g0.3g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.9g1kcal0.1g0.2g0g0g
Avokado, punnittu kuorineen ja kivineen 54g76kcal1g0.3g7.5g2.6g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )9g84kcal0g0g9.4g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g5.6g22kcal1.2g0g1.9g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g5.6g22kcal1.9g0g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana309g953kcal29.4g103.4g45.4g5.2g
Valittu annoskoko154g476kcal14.7g51.7g22.7g2.6g
Annoskoko puolitettuna77g238kcal7.4g25.9g11.4g1.3g
Arvot/100g100g309kcal9.5g33.5g14.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=437961