Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali55g12kcal0.7g1.9g0.1g1.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.4kcal0.1g0.9g0g0.4g
Sipuli (käsittelemätön)16g4.3kcal0.2g0.8g0g0.3g
Vesi22g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g44g74kcal8.8g0g4.4g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen2.2g8.8kcal0.2g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana310g207kcal20g7.2g10.8g3.8g
Valittu annoskoko155g104kcal10g3.6g5.4g1.9g
Annoskoko puolitettuna78g52kcal5g1.8g2.7g1g
Arvot/100g100g67kcal6.5g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241