Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 27g81kcal4.8g13g0.3g2.9g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g16g51kcal1.9g0.2g4.8g0g
Vesi107g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)3.2g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Sinappi 0.8g1.1kcal0g0.1g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.9g2.5kcal0.1g0.1g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana310g272kcal13.6g27.2g10.6g6g
Valittu annoskoko155g136kcal6.8g13.6g5.3g3g
Annoskoko puolitettuna78g68kcal3.4g6.8g2.7g1.5g
Arvot/100g100g88kcal4.4g8.8g3.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281576