Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 15g4.1kcal0.3g0.4g0.1g0.3g
Herkkusieni 10g1.6kcal0.2g0g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)8.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Kiinankaali raaka 100g15g2.7kcal0.2g0.3g0g0.3g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1.2g0.3kcal0g0g0g0g
Fenkoli, tuore , annos 100g3g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Porkkana 8g2.6kcal0g0.4g0g0.2g
Voi 0.5g3.6kcal0g0g0.4g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.4g3.4kcal0g0g0.4g0g
Paprika, punainen3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 2.5g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g2.5g2.8kcal0.2g0.5g0g0.1g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl5g17kcal0.1g0.1g1.7g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g5g12kcal0.3g2.4g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana310g108kcal2.8g9.6g5.4g3.2g
Valittu annoskoko155g54kcal1.4g4.8g2.7g1.6g
Annoskoko puolitettuna78g27kcal0.7g2.4g1.4g0.8g
Arvot/100g100g35kcal0.9g3.1g1.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416