Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g16g31kcal0.4g0.7g3.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 33g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)2g5.9kcal0.2g0.2g0.5g0g
Tomaattipyree, Pirkka8.8g7.2kcal0.3g1.7g0.1g0.1g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 5.5g2.3kcal0.2g0.3g0.1g0g
Valkoviini makea 13g13kcal0g0.8g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 44g97kcal7.7g0g7.4g0g
Persilja 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Porkkana 15g5kcal0.1g0.9g0g0.4g
Lehtiselleri 3.3g0.4kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)8.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Oliiviöljy 1.5g14kcal0g0g1.5g0g
Voi 3.3g24kcal0g0g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana310g403kcal18g10g30.8g1.2g
Valittu annoskoko155g202kcal9g5g15.4g0.6g
Annoskoko puolitettuna78g101kcal4.5g2.5g7.7g0.3g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g9.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165