Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)251g953kcal1.3g16.3g100.3g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 276g839kcal24.1g152.8g5.2g38.3g
Leivinjauhe 13g22kcal0.7g4.7g0g0.1g
Hunaja 201g663kcal1g162.1g0g0g
Mustikka metsä- 752g331kcal3.8g48.2g4.5g24.8g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 48g160kcal0g38.9g0g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3080g5935kcal61.8g846g220g127.8g
Valittu annoskoko1540g2968kcal30.9g423g110g63.9g
Annoskoko puolitettuna770g1484kcal15.5g211.5g55g32g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.1g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527