Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 163g559kcal16.6g114g2g5.7g
Kananmuna kuoreton 69g98kcal8.6g0.2g7.1g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 125g209kcal9.4g5g16.3g3.3g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 6.3g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka226g214kcal38.3g1.1g5.6g0g
Sipuli 69g21kcal0.9g3.3g0.1g1.2g
Paprika punainen 188g55kcal1.8g8.5g0.8g3.6g
Ananas, omassa liemessään 179g93kcal0.9g20g0g2.5g
Kananmuna kuoreton 138g197kcal17.2g0.4g14.1g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 251g107kcal8.5g12g2.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g43kcal1.3g8.8g0.2g0.4g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 1.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.3g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Emmental, punaleima 17%113g327kcal38.3g0g19.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3080g3852kcal283.8g347.6g135.8g34g
Valittu annoskoko1540g1926kcal141.9g173.8g67.9g17g
Annoskoko puolitettuna770g963kcal71g86.9g34g8.5g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965