Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g360g112kcal3.3g25.9g0.5g0g
Peruna, keskikokoinen 60g160g96kcal2.4g20.8g0.2g1.4g
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Oliiviöljy 22g191kcal0g0g21.6g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g22g27kcal0.6g1.3g2g0.3g
Valkoviinietikka (Rajamäen)12g2.4kcal0g0.8g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g2.4g5.1kcal0.2g0.6g0.2g0.9g
Mustapippuri, annos 1g0.8g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g80g208kcal12g0.2g17.6g0g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3080g1329kcal39.2g107.4g84.6g8g
Valittu annoskoko1540g664kcal19.6g53.7g42.3g4g
Annoskoko puolitettuna770g332kcal9.8g26.9g21.2g2g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.5g2.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340850