Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 240g102kcal23.5g1g0.2g0g
Sokeri 400g1624kcal0g399.6g0g0g
Flora Vanilla 12%500g950kcal22.5g80g60g0g
Puolukka 400g155kcal1.8g27.2g2g10.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3080g5661kcal95.6g1015.6g124.4g20.8g
Valittu annoskoko1540g2831kcal47.8g507.8g62.2g10.4g
Annoskoko puolitettuna770g1415kcal23.9g253.9g31.1g5.2g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133