Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g214g363kcal42.7g0g15g0g
Sipuli (kuorittu)64g17kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g8g72kcal0g0g8g0g
Vesi802g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 80g23kcal0.8g3.7g0.2g1.4g
Palsternakka 70g44kcal0.3g8.2g0.3g3.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g80g22kcal0.5g4.8g0.2g2g
Peruna, vanha, kuorittu 150g114kcal2.8g23.2g0.3g1.5g
Purjosipuli53g10kcal1g1.3g0.1g1.1g
Maustepippuri, annos 1g8g0.2kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3088g1359kcal99.6g92.4g48.8g20.8g
Valittu annoskoko1544g680kcal49.8g46.2g24.4g10.4g
Annoskoko puolitettuna772g340kcal24.9g23.1g12.2g5.2g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314066